Laser behandelingen

Een laserbehandeling is geschikt voor alle huidgebieden waar men ongewenste haargroei heeft, zoals op het gezicht (vergoeding mogelijk), oksels, rug, benen etc. Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, armen en rug kunnen behandeld worden met laserlicht. De laserbehandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeut (BIG geregistreerd). Hierdoor kunt u vertrouwen op een uitermate vakkundige, deskundige en veilige behandeling met gegarandeerd goede resultaten.

Voordelen laserbehandeling

 • Meest effectieve wijze van ontharen.
 • Geringe belasting voor de klant.
 • Snel (gemiddeld 6 behandelingen).
 • Lange termijn werking.
 • Veilig en huidvriendelijk.
 • Wetenschappelijk bewezen.
 • Constante kwaliteit van de laserbundel.
 • Goedgekeurd door FDA.

Couperose

Een laserbehandeling tegen couperose of rode haarvaatjes is bedoeld voor vaatjes op de wangen, neus, kin, voorhoofd, decolleté en rode bloedvaatjes op het lichaam. Met behulp van laser kunnen we deze kleine bloedvaatjes zonder de huid te beschadigen door de huid heen verwijderen. De behandeling gebeurt met de KTP 532 diodelaser, welk uitermate geschikt is voor de behandeling van couperose in het gelaat.

Door middel van een vrijblijvend intake gesprek kunnen wij u een goede indicatie geven over de mogelijkheden, het aantal verwachte behandelingen, resultaten en de kosten.
Voor alle laserbehandelingen kunt u bij ons terecht.

Pigmentvlekken

Pigmentstoornissen zijn een vaak voorkomend probleem. Door het gebruik van verschillende soorten lasers en de nieuwste lasertechnologie is het mogelijk verschillende pigmentafwijkingen te verwijderen. Dit veroorzaakt geen schade aan de huid. Afhankelijk van de diepte van het pigment, wordt de Diolite 532 (enkel vlekjes op gelaat en handen), of de Scanlite laser (uitgebreide gebieden) gebruikt.

Doet het pijn

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zes behandelsessies, met een pauze van vier tot acht weken. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laserontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we de minst succesvolle resultaten.

Voor en na de behandeling

Vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling in de zon te gaan liggen. Laserstralen worden door de zongebruinde huid aangetrokken en kunnen dan niet effectief hun werk doen. Ook na de behandeling adviseren wij om gedurende zes weken niet te zonnebaden.

Voordelen op een rijtje

 • De diodelaser heeft één golflengte van 810 Nm, dat is dé ideale golflengte om overbeharing te behandelen.
 • Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadigingen van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling.
 • Tijdens de behandeling geen fel flitslicht.
 • Laser mag enkel gebruikt worden door artsen en huidtherapeuten, die hiervoor een gerenommeerde opleiding hebben gevolgd.
 • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diodelaser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit. Dit is merkbaar in het eindresultaat.
 • Onze huidtherapeute is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie (NVH) en aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici.
 • Wij hebben contracten met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. De gelaatsbehandelingen voor ontharen met de diodelaser worden in de meeste gevallen vergoed. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie hierover? Dan kunt u contact opnemen via de telefoon of via het contactformulier door op de knop hieronder te klikken.

Laser behandelingen op aanvraag


ONTHAREN


COUPEROSE


PIGMENT


BEENVAATJES