Schimmelnagels

Schimmelnagels

Prijs: op aanvraag

Bij een behandeling tegen schimmelnagels is het belangrijk dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Wij vragen u dan ook deze richtlijn zorgvuldig door te lezen.

Wat houdt de behandeling tegen schimmelnagels in?

De behandeling wordt uitgevoerd op hand- of voetnagels die geïnfecteerd zijn met schimmels en/of gisten. Hierdoor zien de nagels er verkleurd, verdikt of afgebrokkeld uit. Meestal is het direct duidelijk of er sprake is van schimmelnagels (ook wel kalknagels genoemd). Indien u dit 100% zeker wilt weten kunt u via de huisarts of een gespecialiseerde pedicure een kweek laten afnemen voor onderzoek in het laboratorium. Houd rekening met bijkomende kosten en een mogelijke wachttijd. Bij de behandeling tegen schimmelnagels wordt gebruik gemaakt van respectievelijk IPL- of lasertechnieken. Op de besmette nagels worden lichtflitsen afgegeven. Deze flitsen verhitten in een fractie van een seconde de schimmels/gisten in de nagelplaat tot een dusdanige temperatuur, dat deze worden vernietigd. De aangedane nagels groeien langzaam uit en er komen gezonde nagels voor in de plaats. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen. Doorgaans worden 3-5 behandelingen geadviseerd, met verscheidene intervallen.

 

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Onderstaande punten zijn belangrijk voor een veilige behandeling en om optimaal resultaat te behalen: - Gebruik geen nagellak op de nagels gedurende het behandeltraject; - Knip de nagels kort en vijl verdikkingen weg met een wegwerpvijl voor elke behandeling. Flink verdikte nagels dienen dun gefreesd te worden bij een daarin gespecialiseerde (medische) pedicure; - Start zo snel mogelijk met de antischimmel producten thuis om infectie-uitbreiding te voorkomen; - Neem schone sokken en/of slippers mee voor na de behandeling; - De kosten van de behandeling dient u ter plaatse contant of per pin te voldoen. Facturen ontvangt u na de behandeling per e-mail. Informeer uw huidtherapeut voor de behandeling altijd over (wijziging in) uw medicatie, eventueel gebruik van homeopathische middelen en crèmes die u gebruikt. Gedurende een antibioticakuur wordt er niet behandeld. Er mag niet behandeld worden tijdens zwangerschap, gebruik van vitamine A-zuur (isotretinoïne/ roaccutane), geschiedenis van keloïd littekenvorming, bestraling, interne defibrillator, pacemaker, actieve herpes simplexvirus (koortslip) in het te behandelen gebied, als u insuline afhankelijke diabetes heeft in combinatie met een slechte wondgenezing.

Wat kunt u verwachten tijdens de behandeling?

De behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied, ongeveer 15-30 minuten. De nagels worden gedesinfecteerd en er wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Op de nagels worden lichtflitsen afgegeven welke als warm, prikkend of stekend kunnen worden ervaren. Er is geen verdoving nodig.

 

Na de behandeling

De nagels en de huid eromheen kunnen direct na de behandeling lichtrood gekleurd en gevoelig zijn. Dit trekt doorgaans binnen enkele uren weg. Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Om de huid te kalmeren en het herstelproces te bespoedigen, gebruikt u de geadviseerde nabehandelingscrème. Om langdurige roodheid of littekens te voorkomen, is het belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt. Vermijd UV-straling de eerste week na de behandeling en gebruik de eerste 3 weken een goede zonbeschermingsfactor. Ter bestrijding/uitbreiding van de schimmelinfectie en om herbesmetting te voorkomen, zijn de volgende adviezen van belang: - Was de voeten elke dag met water en droog ze goed af; - Behandel de nagels elke dag thuis met het geadviseerde anti-schimmelproduct; - Draag dagelijks schone sokken van katoen of wol. Was deze op 60 graden of week ze in natuurazijn; - Draag goed ventilerende schoenen, wissel schoenen frequent af en behandel de schoenen met anti-schimmelpoeder; - Ter aanvulling kunt u wekelijks een voetbad nemen met natuur- of appelzijn; - De nagels kunnen eventueel extra worden gereinigd door middel van schoonmaakazijn - Desinfecteer nagelknippers na ieder gebruik of maak gebruik van wegwerpvijlen Om het verloop van de behandeling goed te kunnen volgen worden er foto’s gemaakt van uw nagels. De schimmel zal geleidelijk gaan vervagen en er zal een gezonde nagel uitgroeien. Dit proces duurt minimaal zes maanden. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt dient er altijd gewaakt te worden voor nieuwe besmetting van een schimmel.

 

Wat zijn de mogelijke complicaties?

De behandelingen worden bij Cosmetique Totale uitsluitend uitgevoerd door kwaliteit geregistreerde huidtherapeuten (lid van de NVH) die werken met hoogstaande en kwalitatieve behandelmethodes en apparatuur, zodat u verzekerd bent van een veilige behandeling. Complicaties zoals pigmentreacties, blaarvorming en huidinfecties treden hoogstzelden op, maar kunnen helaas in een enkel geval na een behandeling optreden, ongedacht het feit dat wij veel zorg besteden aan de uitvoering. De meeste reacties zijn van voorbijgaande aard. Wanneer de voorzorgsmaatregelen en instructies goed opgevolgd worden komen deze complicaties zeer zelden voor.

Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij u direct contact op te nemen.

Bij verhindering dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden. Indien niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om €35,- consultkosten in rekening te brengen. (Geldige afmelding per telefoon, voicemail of e-mail)

schimmelnagels,avalon your beauty instituut in opmeer/zwaag/spanbroek/wognum