Waxing & Manicure

Waarom zou ik waxen?

Waxen is een van de beste methodes om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking met anderen methodes veel voordelen. Door onze unieke wax is waxen mogelijk voor iedereen. Daarnaast is het een van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. Niet langer heb je last van harde stoppels, huidirritaties en haar-ingroei en de haren blijven veel langer weg. Welke voordelen waxen biedt ten opzichte van anderen methodes? Lees het hieronder:

WAXEN VS SCHEREN

Hoewel waxen steeds populairder wordt, is scheren nog steeds een bekende methode om ongewenste haren te verwijderen en bijna iedereen heeft wel eens met een scheermes in de handen gestaan. Bij de een met meer succes dan bij de ander. Het overmatig gebruiken van het scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Scheren is daarmee niet alleen slecht voor de huid, maar kan in sommige gevallen ook pijnlijk zijn en zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen biedt een goede oplossing voor deze irritaties en wondjes. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast.

Daarnaast zorgt waxen voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgekapt. De haartjes groeien na een scheerbeurt in razend tempo weer terug, waardoor je binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar inclusief wortel verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (+- 2 weken!) en komen ze ook nog eens veel zachter terug.

WAXEN VS. ONTHARINGSCREME

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid. Avalon Your beauty instituut  heeft een unieke wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal dan bij ontharingscrèmes. Deze crêmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Bij Avalon  hebben wij een wax voor elk huidtype, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionele Wax specialist precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende  huid de deur uit loopt.

Wat is CND shellac? ( gellak op eigen nagels)  

CND Shellac 14+ day nail color zorgt voor ruim 2 weken lang een schitterend hoogglans, sterk en kwalitatief resultaat. De CND shellac is een originele UV-crude polish en maakt zichzelf hierdoor uniek in haar soort. CND shellac is niet te vergeleken met andere gellak of gelpolisch.

Met CND Shellac kies je voor producten van het beste kwaliteit. Die de natuurlijke nagel niet beschadigen.

Is CND shellac veilig?

CND shellac is geheel veilig in gebruik, in tegenstelling tot veel andere UV- cured polishes. (Ook voor zwangere dames!) Bij CND staat de gezondheid van de natuurlijke nagels altijd voorop. Bij een CND shellac behandeling word de natuurlijke nagel ook niet beschadigt door middel van de nagel op te ruwen!

Het verwijderen van de CND shellac is ook geheel veilig en pijnloos. Dit word gedaan doormiddel van een wrap die enkel de nagel bedekt en doordrenkt is met CND remover. De remover bevat een macadamiseer oli, hierdoor word de natuurlijke nagel intensief gehydrateerd.

Basismanicure + frenc manicure 

De klassieke basismanicure, maar dit keer inclusief een vrolijk kleurtje naar jouw keuze. Handig als je zelf niet zo bedreven bent in de kunst van het lakken. Kies je voor een french manicure? Dan krijg je dat kenmerkende witte randje bovenaan de nagel. ( andere kleuren ook mogelijk ) 

Acryl nagels

Acryl is een substantie bestaande uit een poeder gemengd met een liquid. Hiermee wordt een bolletje gecreëerd op het penseel waarmee de nagel wordt gemodelleerd. De acrylnagel heeft net zoals een gelnagel een natuurlijke uitstraling en een mooie glans!

We gebruiken meerdere verschillende kleuren acryl tijdens de behandeling om ervoor te zorgen dat de nagels er zo natuurlijk mogelijk uit zien bij je handen.
Naast de kleur kijken we samen welke vorm het mooiste past bij jouw wensen en handen.

Daarnaast hebben we een groot assortiment van glitter acryl kleuren en dekkende acryl kleuren waardoor we eindeloos kunnen combineren.